Bramborovy salat
Bramborový salát:
1 celer
2 mrkve
3 petrzele
cibule
3 vejce
1 konzerva sterilovaneho hrasku
sterilovane sladko-kysele okurky
sklenice majonezy
horcice
sul
pepr
Postup: brambory omyjte, uvařte ve slupce a nechejte vychladnout. Vejce uvařte na tvrdo, cibuli spařte vařící vodou (aby v salátu nekvasila) a v osolené vodě uvařte kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel).
Oloupejte brambory ze slupek a spolu s kořenovou zeleninou a vejci vše protlačujte přes drátěnou mřížku. Pokud ji nevlastníte, budete muset ingredience pracně nakrájet na kostičky nožem. Přidejte okapaný hrášek, trochu hořčice, na kostičky nakrájené sterilované okurky (množství dle vaší libosti), cibuli, majonézu (množství volte tak, aby salát nebyl ani hustý ani řídký). Osolte, mírně opepřete a nechejte salát do druhého dne v chladu „uzrát”.
Tipy na vylepšení bramborového salátu:
Mnamky, bramborovy salat milujeme a jiz se na neho s Romcou mlsne olizujeme!