Vanilkove rohlicky
Vanilkove rohlicky:
Ingredience: 150g hladké mouky
100g tuku
30g moučkového cukru
50g lískových oříšků
1 žloutek
citronová kůra
práškový a vanilkový cukr
Postup: mouku a cukr prosejeme na vále. K prosatým surovinám přidáme mleté ořechy. V hromádce vytvoříme důlek, do kterého dáme změklé máslo a vypracujeme z této směsi těsto. Těsto necháme vychladit v chladničce - nejméně dvě hodiny, ale nejlépe přes noc. Ze ztuhlého těsta odlamujeme kousky (velké průměrně 2 x 2 x 2 cm) a mezi dlaněmi vyválíme rychle rohlíček o průměru 5 - 7 milimetrů, aby nám těsto nestačilo změknout. Na plechu rohlíčky vytvarujeme do tvaru písmene C. Plech nevymazáváme, ideální je použití pečícího papíru. Vanilkové rohlíčky před pečením potřeme rozšlehaným žloutkem. Vanilkové rohlíčky pečeme při 150 - 160°C dozlatova. Po upečení ještě horké rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru.
Rohlicky jsou naprosto vynikajici. Vyborny recept! Moc doporucuji. Akorat mam trochu obavy, ze jich bude malo...)))